Kárai Dávid
Kárai Dávid több mint tíz éve foglalkozik hivatásszerűen gasztronómiával: dolgozott éttermi konyhán, receptfejlesztőként, gasztroújságíróként, valamint eddig megjelent négy szakácskönyvének köszönhetően az egyik legismertebb hazai gasztronómiai tartalomkészítő. Pályafutását Magyarország vezető online gasztronómiai magazinjánál kezdte, ahol újságíróként, majd főszerkesztőként dolgozott. Ez idő alatt több száz cikk, recept és interjú került ki a kezei közül, és alapos betekintést nyert abba, milyen kérdésekkel, félelmekkel és vágyakkal érkezik a magyar otthoni főzőközönség a konyhába.
Ezt a tudást ma már saját platformján, az Ízekre szedve című gasztronómiai Substack-hírlevélben osztja meg több ezer lelkes követőjével.
„A főzés nekem nemcsak szakma, hanem szeretetnyelv és kreatív önkifejezés – ezt az attitűdöt próbálom átadni minden egyes könyvemben és gasztrotartalmamban. Célom, hogy azok is főzzenek, akik eddig féltek tőle, és hogy azok is újra kedvet kapjanak hozzá, akik már belefáradtak a hétköznapi rutinokba és sémákba.”
Ezt a tudást ma már saját platformján, az Ízekre szedve című gasztronómiai Substack-hírlevélben osztja meg több ezer lelkes követőjével.
„A főzés nekem nemcsak szakma, hanem szeretetnyelv és kreatív önkifejezés – ezt az attitűdöt próbálom átadni minden egyes könyvemben és gasztrotartalmamban. Célom, hogy azok is főzzenek, akik eddig féltek tőle, és hogy azok is újra kedvet kapjanak hozzá, akik már belefáradtak a hétköznapi rutinokba és sémákba.”