Hangoljuk ételeinket a természet ritmusához! Tegyük főszereplővé a zöldségeket és az ehető növényeket a tányérunkon, így az ízek, színek és textúrák kavalkádja tárul fel előttünk.
	Gyökér, szár, virág és levél, őszi cékla, tavaszi spárga és rebarbara, roppanós saláták, édes gyümölcsök és illatos virágok – mindegyikben ott rejlik egy új íz, egy izgalmas élmény, a főzés öröme.
A kötetben 120 egyszerű és inspiráló receptet találunk a könnyű salátáktól a melengető leveseken és egytálételeken át a különleges desszertekig. Megtudhatjuk, hogyan lehet a hétköznapi hozzávalókból színes, változatos és tápláló ételeket készíteni – mindezt úgy, hogy közben a bolygónkat is kíméljük.
„Ha közelebb kerülünk az ételhez, közelebb kerülünk önmagunkhoz is” – vallja 
Gill Meller szakács, író és gasztronómiai tanácsadó, akit a természetes alapanyagok és a szezonális főzés inspirálnak. Tizenöt éven át volt a River Cottage csapatának szakácsa. Több könyvet is írt, amelyekben a növények sokszínűségét ünnepli. Hisz abban, hogy a tudatos étkezés nem lemondás, hanem felfedezés – a jóllét, a természet és az ízek harmóniája.